Yoga in en rondom Nijland

Twee seizoenen per jaar kan je yoga bij mij volgen in de Mande van Nijland. Het eerste seizoen is ongeveer van september t/m december en het andere seizoen is van januari t/m mei. Het is op dinsdagavonden yin yoga van 19:00-20:15 en van 20:30 tot 21:45 is er hatha yoga. Op donderdagochtend van 09:30-10:30 is er senioren yoga. Elke les in het seizoen is verschillend. Zo zijn er verschillende vormen van yoga die ik gebruik en ook daarin is er zoveel onderscheid. Een les gericht op hartopeners, of op je bekken gebied, een klassieke hatha yoga les of een yin yogales. Alles komt voorbij. 

 

Een nieuw seizoen start vanaf 23 januari. Er zijn nog een paar laatste plekjes. Je kan je opgeven via deze link.

When things change inside you, things change around you.

Hatha yoga

De klassieke vorm van yoga die ik in India heb geleerd. Een yoga vorm waarbij we zowel inspannen als ontspannen. We proberen via een goede warming up, zoals de zonnegroet ons op te warmen voor de yogaposes. De hatha yogales kan zowel een klassieke zijn als specifiek gericht op een gebied. Dit verschilt per les. Ik probeer voor iedereen verschillende opties aan te geven. Zo kan jij zelf kijken of je wat meer uitdaging zoekt of dat je juist een stapje terug doet. 

 

Yin yoga

Als je van wat rustigere yoga houdt dan past yin yoga daar goed bij. Mocht je in het dagelijks leven veel drukte ervaren en altijd bezig zijn, veel sporten, dan kan ik je yin yoga zeker aanraden om zo ook een rustpunt te hebben. 

In yin yoga houden we de yoga houdingen 3 tot 5 minuten aan. Deze houdingen werken diep op je bindweefsel, maar ook op je pezen en spieren. 

Buiten yoga

Vanaf juni organiseer ik bij goed weer buiten yogalessen op mooie plekken in Friesland. Lijkt het je leuk om ook een keer mee te doen? Houdt dan facebook in de gaten of stuur mij even een mailtje, zodat ik je kan mailen als er een buiten yogales aankomt.

Online yoga

Sinds 2020 heb ik verschillende online yogalessen gemaakt. Het is een mooie manier om vanuit thuis (of waar je ook maar bent) om yoga te doen. In totaal zijn er 25 verschillende soorten lessen. Van hatha, yin yoga, power yoga tot yoga die specifiek gericht is op  een bepaald seizoen of gebied in het lichaam. Zowel korte als lange lessen. Mocht je interesse hebben om het eens te proberen? Stuur me dan even een mailtje!

Yoga is the yourney

of the self,

through the self

to the self.

~The bhagavad Gita