Massages

Woensdag is mijn vaste dag dat je terecht kan bij mij. In de maand probeer ik ook avonden en op een zaterdag beschikbaar te zijn zodat iedereen de kans heeft om te komen,  Via het formulier kan je de dagen zien dat ik in de praktijk ben. Je kan eenvoudig boeken door het formulier in te vullen of door mij een mail te sturen. 

If you listen to your body when it whispers, it never has to scream. 

Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage 

Een ontspanningsmassage is zoals de naam al zegt bedoeld om te ontspannen, zowel voor je lichaam als voor je geest. Kom even helemaal tot rust. Je mag zelf aangeven welk(e) gebied(en) je gemasseerd wilt hebben. 

Je kan kiezen uit: Rug, achterzijde benen, voorzijde benen, gezicht, buik en armen. 

Met de massage neemt de bloedcirculatie toe en zo kunnen fysieke pijnklachten minder worden. 

Bij spierklachten zal ik naast strijkingen ook knedingen toepassen.

 

Voetreflexmassage

Een weldaad voor je voeten en je lichaam is de voetreflexmassage. Een eeuwenoude van oorsprong Oosterse massagetechniek. Op de voeten zitten reflexgebieden die overeenkomen met andere delen van jouw lichaam. Je spijsverteringsstelsel, zenuwstelsel, skelet, je hormoonstelsel.. is allemaal terug te vinden op je voeten. 

Door de reflexpunten te masseren worden er blokkades opgeheven en kan de energie weer stromen. Je lichaam wordt aangespoord om zelf aan het werk te gaan. Voor o.a. pijnklachten, spijsverteringsklachten of voor de ontspanning kan je bij voetreflex terecht. Voor een klachtgerichte behandeling en resultaat zijn een paar behandelingen aan te raden.

 

Hotstone massage 

Zoek je liever de warmte op? Dan is de hotstone massage iets voor jou. Deze massage verlicht spanningen in het lichaam en stimuleert de bloedcirculatie. Hotstone massage kan pijn en stress verlichten en zorgt voor een betere nachtrust.

Hotstone massage is een ontspanningsmassage maar dan gecombineerd met warme basaltstenen. Allereerst zal het lichaam worden ingesmeerd met olie om vervolgens gemasseerd te worden met de stenen. Sommige stenen zullen ook op bepaalde plekken worden geplaatst.

 

Cupping massage

Cupping is al duizenden jaren oud en kent zijn oorsprong in de Oosterse geneeskunde. Cupping is het plaatsen van cups op de huid. Doordat er een vacuüm ontstaat worden afvalstoffen en bloedstagnaties in de spieren naar de oppervlakte getrokken en zo kunnen blokkades opgeheven worden. Cuppingmassage lijkt wel op een bindweefselmassage en heeft dus een diepe werking. Het maakt verklevingen los, voert afvalstoffen en vocht af en brengt zuurstofrijk bloed naar spieren en de huid. 

De behandeling begint met een massage van de cups op een geoliede huid vervolgens worden de cups geplaatst. 

Contra-indicaties

Het is belangrijk om te weten voor mij en voor jou wanneer ik niet mag masseren.  Contra-indicaties  waarbij ik absoluut niet mag masseren zijn koorts, griep, steenpuisten en een besmettelijke huidaandoening..

Bij antibiotica, hartklachten, bloedverdunners en kanker overleg dan eerst met je arts. 

Je kan mij altijd een berichtje sturen bij twijfel. Dan kijken we naar de mogelijkheden voor jou!

 

Self-care is giving 

the world the best of you

instead of what's left of you.

Katie Reed

 

Ik geef uitsluitend ontspanningsmassages, voetreflex, cupping en hotstone massages. 

Tijdens een massage houd je altijd je ondergoed aan.