Over mij

Mijn naam is Corneliske van Popta, 29 jaar, en ik ben sinds mei 2017 gestart met ‘Kies echt bewust’. Ik zie vaak genoeg dat mensen niet bewuste keuzes maken of denken dat ze geen keuze hebben. Ze dromen en wensen iets anders dan wat ze daadwerkelijk doen. 

 

Met mijn motto ‘kies echt bewust’ zou ik je willen meegeven dat je ook voor jezelf mag kiezen. Elke dag is een nieuw cadeau en de volgende dag is niet zeker, hoewel we vaak denken dat het vanzelfsprekend is. Door alle drukte van alledag kan ik jou het rustmoment geven en je weer bewust te laten worden van je lichaam. Vaak zoeken we alles buiten ons zelf terwijl er zoveel antwoorden liggen binnen in ons.


Naast de standaardroute die ik ook heb belopen heb ik besloten om nu voor mezelf te kiezen en te gaan doen waar ik veel passie voor heb. Ik ben in januari 2017 afgestudeerd en heb daarna een ticket geboekt naar India. In India heb ik een 200 uurs hatha yoga opleiding gevolgd. Daarnaast assisteerde ik mijn leraar met een yin yoga opleiding in Velp. 

 

Ik heb zelf veel gehad aan yoga en hier wilde ik meer van weten om vervolgens te kunnen delen met de mensen om mij heen. Ik heb zoveel inzichten gekregen in India. Door heel primitief te leven leer je de waarde pas van iets en vaak zijn dat juist niet materiële dingen. Het gaat om verbinding, relaties, vrienden, familie, geluk en gezondheid. Yoga geef ik nu 7 jaar. Begonnen in Bolsward, Hidaard, Witmarsum en Nijland. Nu is mijn vaste plek in Nijland. Hier heb ik een mooie zaal tot mijn beschikking om de yogalessen voor jullie te organiseren. 

 

Met de massage opleidingen ben ik begonnen in 2020. Ik heb ondertussen mijn diploma van ontspanningsmassage en voetreflexmassage. Daarnaast heb ik cuppingmassage en hotstonemassage ook afgerond. Massages heeft mij al sinds ik jong was geïnteresseerd. De zorg, aandacht en ontspanning die je aan iemand kan geven vind ik iets moois.

 

Kies echt bewust is een overkoepelende bedrijf waar ik naast yogalessen ook massages geef. Laat je verrassen en gun jezelf een moment van ontspanning.

 

Opleidingen

Voor ik mijn bedrijf 'Kies echt bewust' ben gestart heb ik een aantal opleidingen en cursussen gevolgd. Ik ben nooit uitgeleerd en zal me altijd verder blijven ontwikkelen. 

 

2017 - Arhanta hatha yoga opleiding in India (200 YYT) - Diploma 200 RYT

2017 - Arhanta yin yoga opleiding 50 uurs - Leraar geassisteerd in Velp

2020-2021 -  ATS klassieke ontspanningmassage opleiding - Diploma + NGS gecertificeerd

2021 - ATS Cupping massage cursus - Certificaat

2021 - ATS Hotstone massage cursus - Certificaat 

2021-2022 - ATS voetreflexmassage opleiding - Diploma + NGS gecertificeerd

2022 - Training deeper touch of yin 10 uur  (yoga en thaise massage) - Certificaat 

2022 - Stichting Wellness - 4 in 1 beauty treatments gezichtsbehandelingen cursus - Certificaat 

2022 - WelZijn massageopleiding - Indiase stoel hoofdmassage cursus - Certificaat 

2023 - WelZijn massageopleiding - Abhyanga Ayurvedische massage - Certificaat 

2023 - WelZijn massageopleiding - Triggerpoint massage - Certificaat

2024 - Wellness Academie Rotterdam - Gelaatsverzorging - Certificaat

 

Ik sluit af met een quote die voor mij altijd toepasbaar is op het leven en die je vertrouwen kan geven. Vertrouwen in jezelf, de timing en dat alles altijd goed komt.

 

What's meant to be

will always find it's way.

 

Tot snel, op de mat of in mijn praktijk.

 

Corneliske